Så var det där med packning när man ska vara borta i fem månader men har en liten liten husvagn. Jag började med att ta fram allting som jag ville ha med mig i klädväg och sen blev det tre steg i att ta bort och att ta bort. Tillslut rök två tredjedelar av kläderna både för mig och barnen. Vad jag har kommit på från vår första husvagns tur förra sommaren är att det bästa är att lägga kläderna i tygpåsar och sen en liten korg för alla underkläder och strumpor som lätt tas ut. På så sätt kan jag stuva i kläderna i de två skåpen som finns för kläder. Precis, två små skåp för familjens kläder.
Något som tar plats är skor, jösses vad bökigt det är att packa dem. Tänkte att det viktigaste är att ha skor som är vattentäta så jag packade med mig mina svarta GorTex gympaskor. Svart funkar ju till det mesta. Sen packade jag ett par fina sandaler att ha till klänningarna. Ja, för klänningar packade jag ner. Tänker att lite “styling” måste jag vara även om man reser med husvagn och småbarn. Resan ska ju också piffa upp lite relation till mannen. För skorna kom jag på att om Här om man lägger alla skor i tygpåsar är det också bara att stuva in lite överallt.

Så här var första önskemålet i klädväg för en person, jag själv, ha ha
IMG_3791

Detta fick plats och det är kläder för två personer.
IMG_3946

Vi bor ju i ett hus uppe på en stor backe och den 60 meter branta backe upp till huset kommer vi inte upp med husvagnen, så vi parkerade den nere. Sen vara det bara att släpa ner korg efter korg till husvagnen. Många rundor blev det. Men jag tänkte detta blir istället för min dagliga träning som jag inte hann göra den senaste veckan då vi packat och ordnat för resan. Tokiga jag nästan sprang upp för backen för att backträna på vägen upp. Förutom kläder så bars det ner kökssaker, brandsläckare, ljus, handdukar, lakan, värmekälla osv osv.

Sen dagen innan vi skulle åka fick Hardy den briljanta idéen att vi nog borde väga husvagnen. Hade inte haft en tanke på att det fanns en maxvikt på denna lilla husvagn vi har. Jag hade tänkt att problemet är det lilla utrymmet som finns att packa på. Var otroligt stolt över hur skicklig jag hade varit på att fixa och trixa med att finna plats för alla saker. Hade till och med satt på alla täcken, två par påslakan för att spara plats. Hade samma strålande idé med lakarna på överslafen. Nu hade den madrassen blivit flera cm högre av alla lakan. Man behöver väl ändå en extra uppsättning av lakan och påsklakan? Hade verkligen enligt mig kommit på väldigt bra lösningar för att optimera alla utrymmen. Så tänk dig min chock när Hardy kommer hem och säger - Honey, we have to take off at least 50 kg. Sa han precis 50 kg? Fattade ingenting! Nu var det nog lite språkfel som vi mer än ofta kan ha. Men nejdå jag hade hört rätt. Ni kan fatta diskussionen som kom strax efter om vad som skulle bort och inte bort. Det blev hot och mutor. Hardy ville byta ut alla täcken mot sovsäckar men då kontrade jag med att byta ut hans stålstekpannor mot en Teflonpannor. Känner ni Hardy är det en big deal att ha rätt stekpannor. Sen blev det en stor diskussion om mitt härliga fårskinn från Australien som jag planerade att ligga på för att få det extra mjukt och varmt. Nu blev det högljutt men fick behålla det efter att jag hade “hotat” att Kira, Milo och Ronja väger nära 50 kg ihop.

Så det blev att hårdbanta och börja bära upp saker från husvagnen. Jag fick en sådan mani på att ta reda på vad saker väger så jag tog med mig en handvåg och vägde allt och gjorde en lista. Visste ni att ett påslakan väger 1,80 kg och ett täcke 1,50 kg och två små trasmattor 1,68 kg? Sen började jag också väga allting som var tvunget att komma till husvagnen som vi ännu inte tagit ner. Det blev lite oroligt när jag såg att två cykelhjälmar skulle bli över ett kilo. Vet ni vad vi gjorde sen? Jo, vi började googla på vad som händer om man har övervikt på sin husvagn. Vi tänkte, va fasen lite övervikt what is the big deal? Vi lärde oss att detta var ett hett ämne i husvagns världen. En värld som är helt ny för oss. Vi kom fram till att vi inte ville riskera böter på 1500 EUR i Italien eller typ fängelse i Österrike. Så vi fortsatte hela natten med att väga fram och tillbaka och att packa bilen till max med de tyngsta sakerna. Så nu ligger Hardys två stålstekpannor i takräcket.